onsdag 17 juli 2013

Pressmeddelande sommarutställning 2013

20 konstnärer ställer ut i Brårums skola utanför Valdemarsvik från den 21 juli - 4 aug. Det blir måleri, teckningar, skulptur, keramik, foto, glaskonst, videokonst, filt- och dockkonst. Under de två veckor som utställningen pågår blir det även clowneri, yoga och Klezmermusik live.

Utställningen slår upp dörrarna den 21 juli klockan 13. Då spelas live Klezmermusik av den franske kompositören och klarinettisten Samuel Berthod. Han har nyligen köpt ett hus i Långrådna, Valdemarsviks kommun. Därmed har den växande konstnärskolonin i området fått ännu ett intressant nytillskott.

  • Jag tror att det blir en otroligt fin utställning och det är roligt att det är så många nya konstnärer som tidigare inte visats i Valdemarsvik, säger Mika Liffner.

Mika Liffner medverkar med flera nya målningar och är en av arrangörerna.
  • Ja, det är härligt att så många konstnärer kommer samman i ett både kreativt och gränsöverskridande möte, tillägger Maija Suomalainen, även hon 
medarrangör i den omfattande utställningen.

Hon kommer visa keramiska verk som är rakubrända, en teknik som uppstod i 1500-talets Japan och som Maija lärt sig i just Japan.

Senast tillkomna konstnären är Bie Erenurm, som deltar med ett videoverk. En man steg av tåget är en film som just nu visas på olika internationella festivaler och nu visas den alltså även i Valdemarsvik.

En installation som i högsta grad berör regionen är Jörgen Bergströms mobila installation med porträtt på människor och djur som han mött under åren han bott i Loftahammar. Det innefattar även nygjorda porträtt på människor i Valdemarsvik.

Lör den 27 juli kl 14 blir det ett specialarrangemang i form av clownen Papa Dave som kommer att ge en föreställning, som riktar sig till stora såväl som små med gratis inträde.

Kriterierna för att få delta är att man är professionellt verksam med sin konst och uttrycksform. Men nästa år planerar Hållplats ha en stor utställning för alla glada hobbykonstnärer.

  • Vad ska vi med Venedigbiennalen till när vi har Valdemarsviks Vinterpalats, skämtar Boel Zetterman, som tillika bor i den gamla skolan ovanpå utställningslokalerna.

Konst och kulturföreningen Hållplats står bakom utställningen och har fått stöd från Kustlandet, Valdemarsviks kommun och Östsam.

Kontaktperson för bokning av intervjuer med deltagande konstnärer, samt mediebevakning av vernissage med mera är Lovisa Lesse 
e-post: lovisa@lesse.se  mobil: 070 7596439

Använd gärna bifogade pressbilder, eller kontakta boel.zetterman@gmail.com för högre upplösning.

För vägbeskrivning och öppettider se affischen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar