måndag 25 november 2013

PRESSMEDDELANDE

ROLIG KONTEMPORÄR KONSTUTSTÄLLNING I LILLA VALDEMARSVIK

Konsten kan vara vacker eller ful. Den kan trösta och vara mjuk som en smekning, eller provocera och vara hård som en knytnäve. Den kan förmedla sin bild med stora eller små penseldrag, starka färger eller nästan utan några färger alls. 

I en gammal skola  i Valdemarsvik i Östergötland är det den 13 - 15 december  kontemporär konstutställning med jultema. 31 deltagande konstnärer har på olika sätt tagit sig an att  gestalta denna globalt laddade högtid. Det blir måleri, textil, skulptur, grafik, film, teckningar, installationer och mycket mer. De flesta av konstnärerna är från trakten men de kommer att dela utrymme med inbjudna gästkonstnärer från helt andra delar av världen. Lokala och regionala konstverk kommer att visas brevid kinesiska, amerikanska, italienska med flera internationella alster.

Konst kan uppstå var som helst och när som helst och under Luciahelgen tänker den uppstå i lilla Valdemarsvik i Östergötland. För den kräsne, med smak för udda och unika julklappar, är dessutom detta platsen att befinna sig på under helgen den 13 - 15 december.

Varmt välkomna till den största utställningen någonsin i Valdemarsviks historia, åtminstonde gällande mångfald och bredd.

Pressbilder kommer successivt laddas upp fram till utställningen. Många av verken kommer att vara nyproducerade och finns ännu inte till beskådan. Det enklaste sättet att komma åt bilderna är att klicka på dem, och sedan dra dem till sitt eget skrivbord. Vid behov av högre upplösning kontakta mig, Boel, epostadress nedan.

För bokning av intervjuer med deltagande konstnärer eller andra frågor, kontakta:
Boel Zetterman, boel.zetterman@gmail.com mobil: 0705 552621 Här delar ur konstnären Wolfgang Peter Menzels spännande 
"bildask" innehållande flera små målningar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar