måndag 23 juni 2014

SOMMARUTSTÄLLNING I KVARNEN OCH FILMINSPELNING MED PRODUKTIONSKONTOR I VINTERPALATSET - TVÅ KULTURELLA HÄNDELSER I VALDEMARSVIK SOMMAREN 2014


Jag red som Isabelle Eberhardt på vernissagen till sommarutställningen med deltagande lokala och regionala konstnärer, mina verk handlade om Isabelle (1877-1904), en föregångare som genusöverskridare. Hon emigrerade 1899 till nuvarande Algeriet, klädde ut sig till pojke, köpte sig en häst och blev något av en legend den korta tid hon hann leva. Skrev noveller och artiklar för franska tidningar, var eventuellt spion för den franska administrationen.
Dessutom upptogs hon i hemliga sufiordniar och i den gryende motståndsrörelsen mot den franska ockupatioen.


SOMMARENS KONSTEVENT I VALDEMARSVIK ÄR I KVARNEN.VARMT VÄLKOMNA!  


Den 31/7 t o m 6/7 spelades EASTWOODPRODUKTIONEN UTAN RUM in i Gusum och Mossebo i Valdemarsviks kommun. Här en teambild från första dagen. Filmen har premiär i november på Cnema tillsammans med ytterligare fem nya östgötska filmer och filmteamet bodde i Vinterpalatset.  Tre dagar av filmen var teamet på Gusums skola och tre dagar i Alexander Mobecks stall i Mossebo utanför Valdemarsvik. Undertecknad stod för catering samt projektledning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar